שנים האחרונות החלו אתרי שמחות רבים לדרוש מהתקליטן להציג קיום פוליסת ביטוח ולא בכדי. הכיסוי הביטוחי הזה, מקנה לכם המזמינים, את הביטחון שבחרתם את התקליטן הראוי לנגן באירוע שלכם ומחזק את מחויבותו לציבור ולציוד בסביבת עבודתו. תקליטן שמחזיק בפוליסה כזו הוא תקליטן אחראי. להלן כמה פרטים שטוב לדעת עליהם :
ביטוח לחבות צד ג' : זהו סוג של ביטוח המכסה תביעות לנזקי רכוש וגוף לצד ג'. במילים אחרות , כל נזק שתקליטן גורם לצד ג', שאינו נמנה על צוות עובדיו והוא עצמו, מכוסה. במקרה דנן, איגוד התקליטנים רוכש פוליסה ארגונית בכיסוי כולל של 2.4 מיליון ₪ לכלל חברי האיגוד. במקרים בהם אתה נדרש להציג חבות לצד ג', במקום בו אתה מנגן, עליך לפנות לאיגוד התקליטנים, באמצעות המייל בלבד, ובו עליך לציין את תאריך האירוע, מקום האירוע ושם בעלי השמחה והמשרד ישלח במייל את האישור המאשר את חברותך באיגוד ומתוקף זאת אתה זכאי לכיסוי ביטוחי לצד ג'. גובה השתתפות העצמית במקרה תביעה שנפסקה נגד התקליטן היא 12,000 ₪ .
אחריות מקצועית: זהו כיסוי לאחריות מקצועית, שניתן לחברי האיגוד במסגרת חבות לצד ג'. אחריות מקצועית, שיש המכנים אותה כהתרשלות מקצועית, מכסה נזקי התרשלות של נותן השירות כלפי צד ג'. כיסוי זה מכסה תביעות בגבולות ה- חצי מיליון ש"ח כשההשתתפות העצמית גם במקרה זה היא 12,000 ₪. עם זאת מומלץ, וללא קשר לכיסוי הניתן באמצעות האיגוד, על התקליטן לבטח את נכסיו בביטוח אלמנטרי כנגד גניבה, שריפה, הצפה, נזקי חשמל וכו".
כמו כן, רצוי וחשוב להשלים את סל הביטוחים והחבויות באמצעות חבות מעבידים שנועד לבטח את העובדים של התקליטן במקרים בהם נפגעו בדרך אל באולם ובדרך חזרה.
חשוב מאוד לציין, שקיימים מקרים בהם חברות הפקה/גנים דורשות להחתים את חברת הביטוח על מסמך המבטיח קיום פוליסת ביטוח לחבות צד ג' ביום האירוע בו התקליטן מוזמן להופיע. אישור זה נשלח על ידנו לחברת הביטוח ומתקבל חתום אחרי שבוע לערך . גם אם הייתם נושאים פוליסה פרטית הייתם נדרשים להחתים את חברת הביטוח, רק שבמקרה שלנו, אנחנו עושים זאת עבורכם ללא עלות. יש לשים לב לסכומים כיסוי אותם חברות הפקה מבקשים מעל גבי אותם מסמכים ( סכומים סביב 5 מיליון ש"ח ויותר ) . סכומים אלה אינם מוכרים לנו בפוליסה שלנו.
במקרים בהם התקליטן נתבע לשלם פיצוי, כתוצאה מנזק ואו פגיעה בנפש, עליו לדווח מייד להנהלת האיגוד שתעביר את הטיפול לחברת הביטוח. תביעה לצד ג בדרך כלל ממוענת לכל הספקים שהיו נוכחים באירוע וקבלת תביעה כזו אינה הופכת את התקליטן אשם. לרוב בעת ניהול הדיונים בבית משפט מתבררים האחראים הישירים לפגיעה ואו למפגע שגרם נזק לצד ג'.